Header-red.gif
body-imagedebat
kn-weekend.png

In samenwerking met

Het body-imagedebat

Schoonheidsidealen en diëten, doorbreek de cirkel.

Met: Anke Wauters, Sabine Peeters & Katrin Swartenbroux (moderator).

Ons lichaam, we kunnen er letterlijk en figuurlijk niet aan ontsnappen. Wat als een vertrouwde cocon zou moeten aanvoelen, is voor heel wat mensen een keurslijf geworden dat steeds strakker aangesnoerd wordt. Een beetje smaller, een beetje voluptueuzer, wat strakker of wat egaler. We bezwijken onder de druk die ons niet alleen door de maatschappij, maar ook door onszelf wordt opgelegd, en we veroordelen anderen die zich weigeren te conformeren.

 

“Als ik zo’n neus zou hebben had ik die knobbel laten wegnemen.” “Wat een pens, en dan durft hij nog aan te schuiven voor een pak frieten ook.” “Is ze haar zwangerschapskilo’s nog steeds niet kwijt?” “Kijk die benen, ze heeft sowieso een eetstoornis.”

 

Bodyshaming is een beest dat altijd bestaan heeft, maar pas recent een naam heeft gekregen in de populaire cultuur. Auteurs en ervaringsdeskundigen Anke Wauters (auteur van Dik.Lelijk.Wijf.) en Sabine Peeters (Lief voor mijn lijf) gaan dit monster te lijf in een open gesprek met Knackweekend.be-coördinator Katrin Swartenbroux. Hoe lelijk zijn schoonheidsidealen? Hoe wapen je jezelf tegen kritiek van buitenaf? En vooral: hoe zorgen we ervoor dat we ons lichaam leren loslaten, en tegelijk omarmen?

Nemen deel:

Anke Wauters
Boek cover

Anke Wauters

Auteur van het boek Dik.Lelijk.Wijf. en van de blog Anke schrijft het neer.

Sabine Peeters
Boek cover

Sabine Peeters

Auteur van het boek Lief voor mijn lijf en van de blog Spiegel aan de wand.

Katrin Swartenbroux

0

Katrin Swartenbroux

Chef lifestyle Knackweekend.be

Praktisch

Het Pand - UGent

PLAATS

Het Pand - UGent

01/12/2016

DATUM

01/12/2016

20 uur

Prijs

PRIJS

€ 5 Knack-abonnee

€ 8 niet-abonnee